Ana SayfaKredi KartlarıProvizon Nedir? Bankanın Provizyon Vermemesi Ne Anlama Gelir?

Provizon Nedir? Bankanın Provizyon Vermemesi Ne Anlama Gelir?

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık sektörünün değişmesi ve gelişmesi ile birlikte vatandaşların güvenliğini sağlamak için alınan tedbirler, bazen karışıklıklara da sebep olabiliyor. Bankanın provizyon vermemesi, bu hatalar arasında en sık karşılaşılanlardan bir tanesi olarak biliniyor.

Son dönemlerde müşteriler alışveriş yaparken kredi kartı kullanmayı tercih ederken, bir taraftan karta yapılan taksitler, diğer taraftan online olarak yapılan alışverişlerde kredi kartı ile kolaylıkla ödeme yapılabilmesi, tüketicileri bu yola yönlendiriyor. Bu noktada kredi kartı ile alışveriş yapılırken çeşitli hata ve problemlerle karşılaşabilmek de mümkün oluyor.

Bahsi geçen bu hatalar ya tüketicilerin kredi kartından, ya bankalardan ya da alışveriş yapılan mağazalardan kaynaklı olabiliyor. Bu gibi problemlerin yaşanması halinde mağaza yetkilileri tarafından  tüketiciler bir rapor şeklinde “banka provizyon vermedi” uyarısında bulunulabiliyor.

Genel olarak provizyon, karşılık manasına gelir. Banka terimi olarak provizyon ise, kredi kartı ile gerçekleştirilen alışverişlerde banka tarafından kart sahibine verilen yanıt olarak tabir edilir. Herhangi bir mağazadan ya da alışveriş noktasından kredi kartı ile alışveriş yapıldığında, mağaza ile banka arasında bir iletişim gerçekleştirilir. Fakat bazen bazı durumlarda bu iletişim sağlanamaz ve banka provizyon vermemiş olur.

Bankanın Provizyon Vermemesi Ne Anlama Gelir?

Banka provizyon vermedi hatası genellikle online olarak gerçekleştirilen alışverişlerde yaşanır. İnternetten yapılan alışverişlerde kredi kartının fiziksel açıdan POS cihazı ile temas etmez. Dolayısıyla girilen bilgilere göre tüketicilerin alışverişi gerçekleştirilir. Tüketicini alışveriş talebinde bulunması üzerine tüm faktörler incelenir ve bu talebe yanıt verilir. Faktörlerin birinde dahi bir hata bulunması halinde alışveriş gerçekleşmez ve cihaz provizyon uyarısı verir.

Provizyon Hatası Neden Kaynaklı Olur?

Genellikle online olarak gerçekleştirilen alışverişlerde yalanan bu hata, kredi kartının internet alışverişine kapalı olması sebebiyle ortaya çıkar. Bankalar tarafından güvenlik tedbiri olarak kredi kartları internet alışverişlerine kapatılır ve tüketiciden herhangi bir talep gelmediği müddetçe de açılmaz. Dolayısıyla internet alışverişlerine kapalı olan bir kredi kartı ile online alışveriş yapıldığında provizyon hatası ile karşılaşılır. Ayrıca bu hata bazen şifrenin yanlış girilmesi gibi durumlarda yine güvenlik nedeniyle de ortaya çıkabilir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.