Ana SayfaBankacılıkE-Beyanname Nedir? Nasıl Doldurulur?

E-Beyanname Nedir? Nasıl Doldurulur?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

E-Beyanname sistemi, günümüzde kağıt tasarrufu sağlamak ve vergi dairelerindeki süreci hızlandırmak amacıyla hayata geçirilmiş sistemdir. Hayata geçirilen bu sistem sayesinde hem vergi dairelerinin iş yükü hafifletilmiş, hem de önemli ölçüde kağıt tasarrufu sağlanmıştır.

E Beyanname sistemi serbest muhasebeciler, serbest muhasebeci mali müşavirler, yeminli mali müşavirler, noterler, döner sermayeli işletmeler, katma bütçeli idareler, il özel idareleri, belediyeler ve belediyelere bağlı işletmeler, devlet ve kamu iktisadi teşebbüsleri iştirakleri, kamu iktisadi teşebbüsleri tarafından kullanılmaktadır.

E Beyannameye Nasıl Başvuru Yapılır?

E Beyanname sistemini kullanmak isteyen ve aracılık yetkisi almak isteyen mükelleflerin her biri, Elektronik Beyanname Gönderme Aracılık Yetkisi Talep Formu’nu doldurmaları gerekiyor. Bu form doldurulduktan sonra, mükelleflerin vergi dairelerine bizzat giderek, tüzel kişilik şeklinde faaliyet gösteriyorlarsa kanuni temsilcileri vasıtasıyla vergi dairelerine müracaat etmeleri gerekmektedir.

E Beyanname Düzenlemesi Nasıl Yapılır?

E Beyanname düzenlemesi yapmak için ilk etapta mükelleflerin başvurularını, talep formunu doldurduktan sonra vergi dairelerine yapmaları gerekiyor. Başvurular yapıldıktan sonra adayların https://ebeyanname.gib.gov.tr/download.html adresine giriş yaparak Beyanname Düzenleme Programlarının indirilmesi gerekiyor. Bu programlar kullanım yapacağınız bilgisayara indirdikten sonra, programlarla birlikte inen kurulum dökümanları sayesinde gerekli kurulumları tamamlayabilirsiniz.

E-Beyanname Sistemi Beyanname Gönderme Nasıl Yapılır?

Bilgisayarınıza indirdiğiniz programlar vasıtasıyla düzenlediğiniz beyannameleri www.gib.gov.tr adresi üzerinden sisteme ulaşarak, gönderebilirsiniz. Yaptığınız başvuru sonrasında vergi dairesinden size verilen kullanıcı kodu ve kullanıcı şifresi ile giriş yaptıktan sonra Paket Gönderme menüsünü seçip, Seçiniz (Browse) butonuna tıklayarak, göndereceğiniz beyanname paketini seçerek, gönder butonuna basmanız, beyannamenizin sisteme gönderilmesi için yeterli olacaktır.

Beyanname sistemi sayesinde KDV, ÖTV, Muhtasar Beyanname, Noter Harçları Vergisi, MEP İştirakçileri Kurumlar Vergisi, Banka Muameleleri Vergisi, Sigorta Muameleleri Vergisi, Damga Vergisi, Özel İletişim Vergisi, Şans Oyunları Vergisi, Yıllık Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu Kesintisi, Araç Muayene Yetkisi Verilen Gerçek ve Tüzel Kişilerce ödenmesi Gereken Hazine Payına İlişkin Bildirim işlemlerini online platform üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

E Beyanname Gönderme Süreci, Beyanname Değiştirme ve Beyanname Gönderim Sınırı

E-Beyanname Sistemi üzerinden, göndereceğiniz beyannamenin kanuni olarak bildirilme sürecinin son iş günü 24.00’a kadar beyanname gönderimi rahatlıkla yapabilirsiniz. Eğer gönderdiğiniz beyannamede bir değişiklik olursa, bilgisayarınıza kurduğunuz Beyanname Düzenleme Programı vasıtasıyla beyannamenizi düzenleyip, yine internet sitesi üzerinden göndermeniz gerekmektedir. E-beyanname sisteminde herhangi bir gönderim sınırı bulunmazken, sisteme yüklediğiniz dosyaların en fazla 1 MB boyutunda olması gerekiyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.