Ana SayfaGündemAile Kavramı

Aile Kavramı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Herkesin yaşadığı zorluklar, acılar muhakkak vardır. Biri ailesinden birini kaybeder, birini sevgilisi terk etmiştir, birisi çok yalnız hisseder kendini, biri ise sürekli şiddet görür. Ama hepsinden önemlisi en acı veren ailenden yediğin darbelerdir. En çok sarsar seni. Bir daha ayağa kalkamayacağını hissedersin. Dersin ki; işte bu son noktaydı, artık onlarla ilişkimi keseceğim, bitti. Olmaz ama yine. Yine gidemezsin. Özellikle kendini geçindirebileceğin bir işin yoksa onlardan koptuğunda, yiyecek, içecek, barınma, giysi ve daha birçok ihtiyaçtan mahrum kalacağını biliyorsan, olmaz. Gidemezsin hiçbir yere, yine onlara bağımlı olmak zorundasındır.

Aile kavramı, her insan evladı için önemli bir kavramdır. Bir tanesi bile es geçmez bu kavramı, hepsinin ihtiyacı vardır aileye. Yetim ya da öksüz büyüyen bir çocuk tek başına üstlenmelidir hayata dair tüm sorumluluklarını. Yemeğini kendisi yapmalı, yemek için malzemeyi kendisi bulmalı, çalışmalı, yaşayacak bir yer bulmalı… Ama bu sorumlulukların hepsi ailenin görevidir. Bunları bir ailenin yapması gerekir. Bir çocuk bunların hepsini omuzlanmamalıdır. Ama hayat şartları bunu gerektirir. Bu çocuğun yaşam biçimini değiştiremez kimse. Zamanla çocuk anlar yalnız olduğunu. Düştüğünde bir annenin yanına şefkatle koşup canını yanıp yanmadığını sormayacağını, anlar üzülüp ağladığında neden ağlıyorsun deyip birinin saçını okşamayacağını… Ona kimsenin gelip durduk yeri sarılarak sevgi sözcükleri söylemeyeceğini bilir o çocuk ve içine kapanır işte o zaman.

Muhakkak hayatında birileriyle tanışacaktır. Belki tabularını yenebilirse arkadaşı bile olabilir. Ama onlara bile belli etmez duygularını, kimseye anlatmaz yaşadığı zorlukları, o kadar çok saklar ki duygularını mutlu olduğunu bile anlamayabilirsiniz. Gülümsemez, ağlamaz, bağırmaz, kızmaz. Hep saklar. Bu uzmanlar açısından çok sağlıksız bir durumdur çünkü her duygu içine atıldığı ve yaşanması gereken zamanda yaşanmaması durumunda, ileri de en ufak üzücü ya da gergin olayda büyük bir patlama baş gösterebilir ya da içinde birikmesi durumunda organlar sıkıntıdan dolayı rahatsızlanabilir ve çeşitli hastalıklarla baş başa kalınabilir. Aile kavramı işte bu sebeplerden dolayı önemlidir. Ama ailesiz kalmaktan daha kötüsü ailenin varken yok olmasıdır. İşte bu ailesizlikten bin kat daha kötü bir durum olur.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.